Pressmeddelande

Startfältet i AtSea Baltic Match Race 13-15/8

Elva svenska och internationella besättningar är anmälda till matchracetävlingen, flera av dem internationella toppnamn med höga positioner på ISAFs världsrankinglista, däribland Björn Hansen, 7, regerande svensk mästare och en av Sveriges mest välmeriterade matchracingseglare. Mer än hälften av startfältet består av världens 25 bästa skeppare. Dessutom seglar världsettan och regerande världsmästaren Adam Minoprio från Nya Zeeland tillsammans med skepparen Michele Perris.

Baltic Match Tours initiativtagare Björn Hansen menar att startfältet är ännu starkare än förra året.- Det är jättekul att seglarna verkligen gillar konceptet med tre regattor ”back to back” i nio dagar. Konceptet med mycket segling under kort tid gör att touren är unik i sitt slag och att många duktiga team från hela världen ser ett värde i att delta. Jag och min besättning kommer att få kämpa stenhårt för att försvara fjolårets titel och jag tror att touren kommer att avgöras först sista tävlingsdagen i Helsingfors.

Tävlingen på AtSea Lidingö, Stockholm seglas med fyrmannabesättningar i J-92-båtar med en Round Robin-serie där alla möter alla på fredag 13/8 och lördag 14/8. Semifinal och final seglas söndag 15/8. Tävlingen avslutas med en presskonferens i samband med prisutdelningen kl 16.00 på söndag.

Anmälda skeppare:

Björn Hansen, SWE

Evgeny Neugodnikov, RUS

Keith Swinton, AUS

Staffan Lindberg, FIN

Phil Robertson, NZL

Peter Wibroe, DEN

Simone Ferrarese, ITA

Olli-Pekka Lumijärvi, FIN

Michele Perris, MON

Mati Sepp, EST

Mikael Lindqvist, SWE

För mer information om Baltic Match Tour se balticmatchtour.eu eller kontakta Henrik Grape, info@matchracing.nu , 0708 650 604.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s